Ucrainenii, uniţi pentru armata lor. Localnicii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei care îi apară

Războiul a dat peste cap vieţile ucrainenilor. De pe o zi pe alta, foşti directori sau designeri au decis să se implice în efortul de război și să îşi pună la dispoziţia militarilor cunoştintele și resursele. Acesta este secretul rezistenţei în faţa invadatorilor ruși.

12 Martie 2022, 10:11 (actualizat 12 Martie 2022, 11:08) Știrile TVR |

Orașul Liov a scăpat până acum de bombardament și la o primă vedere viața decurge normal. Aparențele însă înșală. Localnicii s-au mobilizat în așa fel încât să îi ajute cu ce pot pe cei care îi apară. Unii dintre ei s-au reprofilat. Alessia era până mai ieri designer de haine. Astăzi în atelierul său coase uniforme pentru militarii ucraineni.

"E pentru prima oară în viaţa mea când fac asta. E total diferit faţă de ce am făcut până acum. Pentru că băieţîi noştri au nevoie de uniforme, pentru că nu ştim ce altceva să facem. Suntem foarte furioşi şi avem sentimente foarte puternice, spune Alessia, designer.

Alexandar provine din mediul de afaceri, însă războiul l-a transformat în gardian care păzește străzile orașului cu armă în mâna.

"Până mai ieri eram îmbrăcât la costum, stăteam într-un birou confortabil. Aveam 50 de oameni în subordine. Vă e teamă? Vă aflaţi într-o situaţie destul

de periculoasă. Nu, nu e nimeni speriat. Pot să plec foarte uşor din Ucraina. Pot să îmi iau familia din Ucraina. Uite, omul acesta a venit să îşi cedeze maşina armatei pe gratis. Asta fac şi eu. Caut maşini, le plătesc cu banii mei. Toată lumea, oamenii simpli, vor să facă ceva pentru armată. Vedeţi cam cât de uniţi sunt oamenii", spune Oleksandr Vodoviz, om de afaceri.

Și directoarea centrului municipal artistic s-a reprofilat în realizarea unor afișe de război care să mărească moralul trupelor. Imbarbatarea ucrainenilor face dealtfel parte din rețeta secretă cu care reușesc să facă față invaziei rușilor.

Pe străzile Kievului amenințat de blindatele rusești răsună la megafoane în permanentă cântece patriotice.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN RĂZBOI ÎN UCRAINA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI