Ucrainenii se revoltă față de abuzurile poliției. Reforma în domeniu a eșuat

6 iunie 2020, 18:13

Protestatarii au aprins fumigene și au vandalizat o mașină veche de poliție, special adusă în acest scop la demonstrația din fața Parlamentului.

Pe toate pancartele au fost scrise lozinci împotriva ministrului de interne Arsen Avakov, de 6 ani în funcție. I se reproșează că poliția ucraineană comite abuz după abuz.

Hibele din poliţie au fost arătate cu degetul după un schimb de focuri ziua în amiaza mare între zeci de membri rivali ai unei mafii a transporturilor lângă Kiev, urmat la începutul lui iunie de un alt schimb de focuri într-o uriașă piaţă de lângă Odesa.

Dar, în special un caz recent i-a șocat foarte tare pe ucraineni: violarea și torturarea unei tinere, într-un comisariat din centrul țării. Doi polițiști au fost arestați, secția a fost desființată, însă criticile nu s-au stins. Au urmat noi și noi reclamații.

În Ucraina a fost demarată în 2015 o reformă a poliției naționale, cu sprijinul Occidentului însă, potrivit experților, acest proiect a eșuat.

Convocat în Parlament, ministrul de Interne a cerut să nu fie acuzat întregul colectiv de polițiști din cauza unora pe care i-a numit „canalii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă