Ucrainenii distrug liniile de aprovizionare ale rușilor în Lugansk. Marea contraofensivă încă nu poate începe. Condiția principală: mai multe echipamente

25 martie 2023, 23:00

Artileria ucraineană și-a intensificat atacurile asupra pozițiilor deținute de ruși în estul provinciei Lugansk.

Militarii ucraineni au reușit să distrugă parțial un drum de acces folosit de ruși pentru a se aproviziona.

Marea contraofensivă despre care s-a tot vorbit deocamdată nu poate începe, a explicat președintele Volodimir Zelenski.

În Bahmut situația se stabilizează, afirmă comandantul șef al Forțelor armate ucrainene.

Valerii Zalujnîi spune că, datorită eforturilor uriașe ale militarilor ucraineni, linia frontului din Bahmut s-a stabilizat în ultimele ore.

Pe de altă parte, mercenarii ruși din gruparea Wagner, care sunt implicați în luptele de la sol, susțin că au mai cucerit două localități de lângă Bahmut.

La Ottawa, în Canada, atât premierul Justin Trudeau, cât și președintele Joe Biden au precizat, din nou, că Occidentul va ajuta Ucraina atât cât e nevoie.

Joe Biden, președintele SUA: „Am intrat în al doilea an de la invazia brutală a Rusiei în Ucraina, iar unitatea noastră e fără fisură. Vom continua presiunile asupra lui Putin prin sancţiuni şi tarife vamale. Vom continua să ajutăm Ucraina cu antrenamente, echipamente, asistenţă umanitară, pentru a se putea apăra de agresiunea Rusiei.”

Președintele Turciei, Recep Erdogan, în acest moment singurul lider din NATO care mai are dialog cu Kremlinul, a discutat la telefon cu Vladimir Putin.

Surse oficiale de la Ankara relatează că Erdogan i-a spus din nou lui Putin că războiul din Ucraina trebuie să înceteze imediat. Acest apel nu se regăsește în comunicatul oficial de la Kremlin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite