Ucrainenii au încredere în armata lor și nu se tem de amenințările Moscovei: Ruşilor le place mult să se lupte cu vorbe

Anunțul de mobilizare făcut de Putin nu îi sperie pe ucraineni. Pe străzile capitalei Kiev decizia este văzută ca un nou exemplu de vorbe goale iar oamenii sunt încurajați de succesele armatei lor. Oficialii de la Kiev iau în râs anunțul lui Putin, pe care îl văd ca pe un nou semn de slăbiciune.

21 Septembrie 2022, 15:54 (actualizat 21 Septembrie 2022, 15:56) Știrile TVR |

Decizia mobilizării parțiale anunțate de Putin a fost imediat taxată de consilierul președintelui Zelenski într-un mesaj pe Twitter care ironizează și trâmbițatul succes al operațiunii declanșate acum mai bine de șase luni. "Este ziua 210 a "Războiului de 3 zile", iar ruşii care au cerut distrugerea Ucrainei primesc la schimb: mobilizare, graniţe închise, conturi blocate și închisoarea pentru dezertori. Dar totul decurge conform planului, nu-i aşa? Viaţa chiar are umor”, a scris Mihail Podoliak. Pe străzile din Kiev oamenii par liniștiți și nu sunt impresionați de decizia lui Putin care, cred ei, arată că armata rusă este foarte slabită.

Ce spun oamenii din Kiev:

“Ameninţarea era mai mare dacă făcea mobilizare generală, dar cred că Putin se teme să ia acum o asemenea decizie mai ales că ruşilor le place mult să se lupte cu vorbe. Cei care ar participa efectiv la război sunt foarte puţini. Societatea rusă susţine acest război în sondaje, dar dacă ar fi chemaţi să lupte puţini cred că ar fi gata să facă acest lucru”.

„Putin e o persoană bolnavă la cap. Eu cred în Forţele Armate Ucrainene şi sper că nu se va întâmpla nimic grav şi că ei ne vor apăra. Avem încredere în soldaţii noştri de pe front”.

„Această mobilizare parţială e ca şi cum ai condamna pe cineva  la 10 ani de închisoare în loc de 7, nu e nicio diferenţă. Dacă sunt forţaţi să lupte în acest război cred că soldaţii lor vor fi mai puţin motivaţi chiar decât mercenarii”.

Eșecul rușilor în ultima lună, când au fost goniți de pe mii de km pătrați și au lăsat în urmă foarte multe echipamente, îi încurajează pe mulți ucraineni. Unii sunt contrariați de anunțul mobilizării în condițiile în care Moscova insistă că a pierdut foarte puțini soldați. Sub 6.000, potrivit cifrelor anunțate de ministrul rus al Apărării, adică de 10 ori mai puțini față de calculul făcut de autoritățile de la Kiev care declară că peste 55 de mii de militari ruși au fost uciși în acest război.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI