Ucraineni din străinătate se întorc să lupte acasă

3 martie 2022, 06:48

Liberi să circule , deși li se recomandă să iasă cât mai puțin din case, locuitorii Kievului iau drumul gării – unde domnește haosul de câteva zile. Exodul de refugiați nu dă niciun semn că s-ar liniști. Dar în aglomeratie nu sunt numai cei care pleacă. Încep și să vină oameni înapoi.

Ne întoarcem pentru că familiile noastre, soţii, părinţii, prietenii sunt în Kiev, în Ucraina.Nu putem să plecăm. Nu putem să stăm în străinătate, a spus un ucrainean.

La granița cu Polonia, aceeași situație. Mulți ies din Ucraina, dar sunt din ce în ce mai numeroși cei care iau autocarul în direcția opusă, iar oamenii îi aplaudă când se urcă la bord, pentru a ajunge acasă și a lupta pentru țară.

Merg în Ucraina să lupt. Asta vreau să fac. Mergem să luptăm, ce altceva putem să facem? Trăiască Ucraina! Avem echipament , veste antiglonţ şi căşti. Le ducem pentru armată, ca ajutoare. Şi apoi merg să lupt, au spus mai mulți bărbați.

Cei care intră în Ucraina sunt în marea majoritate cetățeni ucraineni care trăiesc în străinătate, mai ales în Polonia, și vor să ajute armata țării natale – deși cei mai mulți nu au nicio experiență militară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă