Ucraina: Vieți amenințate în fiecare ceas. O rachetă rusească a zburat în apropierea echipei TVR, aflată în zona de război. Nimeni nu înțelege de ce rușii atacă zonele civile

Corespondență Ucraina
Corespondență Ucraina
5 iulie 2022, 19:43

Serhiivka și localitățile din jur par acum încremenite. Oamenii sunt în stare de șoc. Alarmele continuă să răsune nimeni nu înțelege de ce rușii atacă zonele civile.

Dmitri Rudnitzi, Dima cum îi spuneau prietenii, ar fi împlinit 12 ani luna viitoare. Este unul dintre copiii ucraineni uciși de forțele ruse, în cumplitul atac cu rachete asupra localității Serhiivka, din apropierea Mării Negre, în noaptea 1 iulie. Și mama băiatului, Nadejda, a murit în același atac.

”Dima se bucura de viață, avea în față un viitor frumos, pur și simplu își trăia viața cu pasiune, era un adevărat lider al clasei sale”, ne-a declarat Anna, prieten Nadejdei, despre care spune că ”era liniștită, era bună la suflet. Avea o viață frumoasă, o familie frumoasă, un soț minunat.”

”Acum, soțul a rămas singur. Mai trăiește mama ei, tatăl ei a murit mai demult, mama ei are 70 de ani, dar nu mai are nici nepot, nici fată. Trăim o tragedie”, a completat ea.

Când a fost teribilul atac, Dima se afla la baza sportivă din Serhiivka, împreună cu părinții. Ei lucrau aici pe timpul verii. Din toata familia a supraviețuit doar tatăl. A fost rănit si este internat în spital. În ziua înmormântării și-a petrecut pe ultimul drum tot ce avea mai drag pe această lume. Apoi a fost dus, din nou la spital.

În masacrul din Serhiivka și-au pierdut viața 21 de oameni nevinovați, iar aproape 40 au fost răniți.

Viețile ucrainenilor sunt amenințate de rachetele rusești în fiecare zi, după cum transmite corespondentul TVR în Ucraina, Alina Grigore.

La un moment dat, o rachetă a zburat destul de aproape de echipa TVR, dar din fericire s-a dus pe altă direcție.

Asta este realitatea de zi cu zi din orașele Ucrainei, realitate despre care puteți afla mai multe din materialul video de mai sus, filmat de echipa TVR, în zona de conflict.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă