Ucraina va introduce restricţii severe între 8-24 ianuarie. Premierul: Să le numim ”vacanţa de iarnă pentru siguranţă”

Ucraina va introduce noi restricții
Ucraina va introduce noi restricții
9 decembrie 2020, 17:10

Măsurile, care includ închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport şi de spectacole, interzicerea adunărilor de masă, vor fi în vigoare între 8 şi 24 ianuarie, a precizat Şmigal într-o reuniune de guvern televizată.

‘Ucraina va introduce restricţii de carantină întărite, să le numim ”vacanţa de iarnă pentru siguranţă”’, a adăugat el, precizând că scopul este ‘prevenirea unui nou val puternic al bolii, care s-ar putea întâmpla după sărbătorile de Anul Nou’.

Guvernul de la Kiev a impus luna trecută un lockdown la sfârşiturile de săptămână, cu închiderea sau limitarea funcţionării majorităţii serviciilor, cu excepţia celor esenţiale – magazine alimentare, farmacii, spitale şi transport public. Restricţiile au fost ridicate pe 2 decembrie.

Ministrul sănătăţii Maksim Stepanov a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 12.585 de cazuri noi de infectare şi 276 de decese, depăşindu-se recordul negativ (257) din noiembrie. Bilanţul de până acum al infectărilor a ajuns la 845.343, iar cel al deceselor la 14.204.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă