UCRAINA Unii își văd de viață și ignoră știrile, alții se antrenează pentru un posibil război. Președintele Volodimir Zelenski și soția sa au transmis un mesaj de Ziua Îndrăgostiților

15 februarie 2022, 18:14

Pe fondul recentelor tensiuni, tot mai mulți ucraineni își cumpără arme și își petrec sfârșitul de săptămână făcând antrenamente militare. O cafenea din Kiev oferă o pizza gratis oricui prezintă o dovadă că a achiziționat o armă de foc. Pizzeria Veterano este un cunoscut loc de întâlnire pentru soldați și veterani. Patronul este fost lunetist în armata ucraineană care a luptat în Donbas.

LEONID OSTALTSEV, veteran şi patronul pizzeriei: Avem la graniţă nişte nebuni care vor să ne invadeze ţara, aşa că trebuie să fim pregătiţi. Sper că diplomaţia va da roade, pentru că niciun om întreg la cap nu vrea război.

Locuitorii din Kiev încearcă să rămână calmi și să se bucure de viață. Preferă să-și petreacă timpul cu prietenii și să evite, pe cât posibil, gândurile unui nou război.

YANNA, locuitoare din Kiev: Este foarte deprimant. Dorm foarte prost noaptea şi încerc să nu mă mai uit la ştiri.

ANDREY, locuitor din Kiev: Am ieşit cu prietenii. Suntem bine, avem moralul puternic. Cred că trebuie să ne distrăm şi să ne bucurăm de fiecare moment.

Un apel similar a transmis și președintele Zelenski, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, de Ziua Îndrăgostiților, împreună cu soția.

VOLODYMYR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei: Bună seara tuturor! Este 14 februarie 2022. Eu şi soţia înregistrăm acest video cu un motiv. Este important pentru noi să arătăm tuturor că suntem împreună şi că suntem acasă, în Ucraina.

OLENA ZELENSKA, prima doamnă a Ucrainei: Vrem să vă transmitem tuturor urări de Valentine’s Day. Şi vrem să vă spunem: iubiţi-vă unii pe alţii şi să iubim Ucraina.

Anterior, șeful statului s-a adresat națiunii și a decretat miercuri, 16 februarie, ziua unității, când steagurile vor fi coborâte în bernă și toți ucrainenii sunt invitați să cânte la unison imnul național. Este ziua când, potrivit serviciilor americane, ar începe invazia rușilor, lucru privit cu scepticism de președintele ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite