Ucraina susține că a recucerit 20 km pătraţi în jurul Bahmutului. Ministerul ucrainean al Apărării: Inamicul avansează oarecum în interiorul oraşului. Luptele grele continuă

Bătălia pentru Bahmut / captura video
Bătălia pentru Bahmut / captura video
16 mai 2023, 19:29

„Trupele noastre au eliberat aproximativ 20 de kilometri pătrați din suburbiile Bahmutului, în nordul și în sudul orașului”, a scris Hanna Maliar pe canalul său de Telegram.

CNN notează că afirmația sa nu poate fi verificată şi că mulţi observatori consideră că progresul ucrainean a fost mai modest decât atât.

Oficialul ucrainean a recunoscut că și forţele ruse au avansat „oarecum” în interiorul Bahmutului, aducând parașutiști și „distrugând orașul cu artileria”, iar luptele grele au continuat.

„Inamicul avansează oarecum în interiorul Bahmut, distrugând complet orașul cu artileria. În plus, inamicul ridică unități de parașutiști profesioniști”, a anunţat Hanna Maliar pe Telegram.

„Luptele grele continuă cu diferite rezultate. În situația actuală, trupele noastre fac tot ce pot și chiar mai mult”.

 

 

„Faptul că apărarea Bahmutului durează de atâtea luni și că există progrese în anumite zone este urmare a puterii luptătorilor noștri și nivelului ridicat de profesionalism al comandamentului de apărare”.

„Vă reamintesc că inamicul are un avantaj în ceea ce privește numărul de oameni și de arme. În același timp, mulțumită acțiunilor militarilor noștri, inamicul nu a reușit să-și pună în aplicare planurile în direcția Bahmut încă din vara anului trecut”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite