Ucraina: Starea de urgenţă, impusă în părţile controlate de Rusia din regiunea Herson

Stare de urgență în Herson
Stare de urgență în Herson
7 iunie 2023, 11:30

Citând serviciile de urgenţă, TASS a menţionat că după distrugerea barajului 2.700 de case au fost inundate şi aproximativ 1.300 de persoane au fost evacuate. Cel puţin şapte oameni sunt daţi dispăruţi, conform autorităţilor pro-ruse, transmite Agerpres.

Distrugerea barajului Nova Kahovka a inundat o suprafaţă întinsă de pe frontul din regiunea Herson. Aproximativ 42.000 de persoane erau expuse riscului de a fi afectate de inundaţia produsă de distrugerea parţială a barajului de pe fluviul Nipru.

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a afirmat miercuri că 1.582 de case au fost inundate pe malul drept al fluviului şi 1.457 de persoane au fost evacuate în timpul nopţii. Anterior, el spusese că un civil şi-a pierdut viaţa şi unul a fost rănit ca rezultat al bombardării de către Rusia a regiunii Herson, inclusiv a oraşului omonim.

Kievul a acuzat Rusia că a comis deliberat o crimă de război prin aruncarea în aer a barajului care contribuia la alimentarea cu apă a unei hidrocentrale importante.

De partea sa, Kremlinul a acuzat marţi Ucraina de sabotaj, susţinând că prin avarierea barajului Nova Kahovka s-a tăiat alimentarea cu apă a întregii peninsule Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite