Ucraina simplifică procedura de adopţie a copiilor ucraineni printr-un ”proces digital rapid”

Copii ucraineni
Copii ucraineni
1 iunie 2022, 17:21

Aproximativ 17.000 de copii din Ucraina aşteaptă să fie adoptaţi, a declarat ministrul adjunct al Politicii Sociale din Ucraina, Kostiantin Koşelenko.

„Cu toate acestea, sunt de câteva ori mai puțini părinți potențiali adoptivi. Unul dintre motive este că procedura de adopție este foarte complicată”, a spus Koşelenko.

„Implementăm un proces digital rapid. Este nevoie de doar cinci minute pentru a depune o cerere pentru consultarea inițială”.

O cerere iniţială de adopţie poate fi depusă prin portalul Diia începând de miercuri, iar cererile de adopţie vor putea fi depuse online din august, a adăugat Koşelenko.

Peste 6.000 de copii din orfelinate au fost strămutaţi în interiorul ţării din cauza conflictului, inclusiv 4.228 care au fost relocaţi în străinătate, potrivit unui comunicat al Ministerului Politicii Sociale.

Mai puţin de jumătate dintre orfelinatele din Ucraina au transportat copii în străinătate sau în altă parte a ţării. Aproximativ 1.750 de familii adoptive au fost strămutate în interiorul ţării pe fondul războiul.

Războiul a avut un impact devastator asupra copiilor din Ucraina.

Miercuri, de Ziua Copilului, Procuratura Generală a țării a declarat că cel puțin 243 de copii au murit și alți 446 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie.

Între timp, UNICEF a transmis că milioane de vieți tineri au fost „zdrobite” de conflict. Trei milioane de copii ucraineni au nevoie de asistență umanitară în interiorul țării, la fel ca peste 2,2 milioane în țările care găzduiesc refugiați, a spus agenția ONU pentru copii.

Războiul a avut ”consecinţe devastatoare pentru copii la o scară şi cu o viteză nemaivăzute de la Al Doilea Război Mondial”, a adăugat UNICEF.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite