„Războiul dictează mişcări de personal”. Şeful contraspionajului militar din Ucraina, viitor ministru al Apărării. Oleksii Reznikov: Nu mi-e rușine de nimic, conștiința mea este complet curată

Kirilo Budanov șeful serviciilor secrete militare ucrainene
Kirilo Budanov șeful serviciilor secrete militare ucrainene
6 februarie 2023, 06:08

„Războiul dictează mişcări de personal„, a explicat deputatul. „Vremurile şi circumstanţele obligă la o întărire şi concentrare. Este ceea ce se întâmplă acum şi va continua în viitor”, a adăugat el, fără a preciza data estimată a acestei remanieri ministeriale.

Duminică, agenţia de presă Unian a transmis, citând surse anonime, că Oleksii Reznikov ar urma să rămână în echipa guvernamentală, dar la Ministerul Justiţiei, în timp ce titular la Ministerul Apărării ar urma să vină Kirilo Budanov, şeful contraspionajului militar.

Ucraina a fost zguduită la sfârşitul lunii ianuarie de o serie de demisii şi concedieri pe fondul scandalului de corupţie dezvăluit de presă, care se referea la un contract semnat de Ministerul Apărării pentru o sumă presupus supraevaluată şi privind produse alimentare destinate soldaţilor.

Mai mulţi înalţi responsabili din acest minister au fost demişi din funcţii, între care ministrul adjunct Viaceslav Şapovalov, în timp ce Reznikov, într-o primă etapă, denunţase acuzaţii „nefondate”.

Oleksii Reznikov, în vârstă de 56 de ani, una dintre cele mai cunoscute figuri din războiul din Ucraina, a fost numit ministru al Apărării în noiembrie 2021 și a avut un rol esențial în a permite furnizarea de arme occidentale forțelor ucrainene. În cadrul unei conferințe de presă la Kiev, el a declarat că va demisiona dacă președintele Zelenski îi va cere acest lucru, dar că va continua să lucreze pentru Ucraina. „Stresul pe care l-am îndurat în acest an este greu de măsurat cu precizie. Nu mi-e rușine de nimic„, a spus Reznikov. „Conștiința mea este complet curată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite