Ucraina: O înaltă responsabilă a diplomaţiei americane în vizită la Kiev

Wendy Sherman
Wendy Sherman
17 ianuarie 2023, 07:38

Adjuncta secretarului de stat Wendy Sherman s-a întâlnit cu Zelenski şi alţi oficiali cu rang înalt ucraineni „pentru a reafirma angajamentul puternic şi de neclintit al Statelor Unite faţă de Ucraina şi apărarea acesteia împotriva agresiunii ruse neprovocate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat.

Wendy Sherman a condus o delegaţie în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în special cu ministrul apărării, Oleksii Reznikov, pentru a discuta despre ajutorul care urmează să fie acordat în scopul consolidării dispozitivului de securitate al Ucrainei, economiei şi pentru dezvoltarea unui parteneriat comercial bilateral de durată cu Statele Unite.

Delegaţia a discutat, de asemenea, „cu tineri ucraineni care şi-au adaptat afacerile şi activităţile pentru a-şi sprijini concetăţenii, imaginând în acelaşi timp redresarea şi reconstrucţia Ucrainei”, potrivit comunicatului Departamentului de Stat.

Confruntările s-au intensificat în Ucraina în timpul celei de-a unsprezecea luni de război. Sâmbătă, o rachetă a lovit un bloc înalt de locuinţe la Dnipro (est), făcând cel puţin 40 de morţi şi 75 de răniţi.

La sfârşitul lui decembrie, Zelenski a fost primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă, unde a pledat pentru un ajutor militar şi economic de urgenţă de aproximativ 45 de miliarde dolari pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite