Ucraina: Întreruperi ”fără precedent” de electricitate prevăzute în regiunea Kiev din cauza atacurilor rusești

Întreruperi de electricitate în Ucraina
Întreruperi de electricitate în Ucraina
29 octombrie 2022, 08:05

‘Din nefericire, întreruperi mai severe şi mai lungi vor fi aplicate în zilele următoare‘, a anunţat departamentul regional DTEK.

Sistemul energetic al ţării a suferit noi pagube’, a transmis DTEK, vorbind despre ‘un deficit la nivelul a 30% din consumul pentru Kiev’.

De mai bine de două săptămâni, Rusia şi-a înmulţit atacurile împotriva infrastructurilor energetice ale Ucrainei, ceea ce a provocat distrugerea a cel puţin o treime din capacităţi.

În consecinţă şi pentru a evita ca întreaga reţea de distribuţie să se congestioneze, zilnic sunt impuse tăieri de electricitate de câteva ore în numeroase regiuni, mai ales la Kiev.

În urma loviturilor din noaptea de miercuri spre joi, întreruperile programate la Kiev şi în regiunea sa vor dura ‘5-6 ore’, faţă de 4 ore prevăzute anticipat până acum, a afirmat directorul executiv al grupului DTEK, Dmitro Saharuk, citat de agenţia Interfax-Ukraine.

Un nou program de întreruperi va fi dezvăluit în zilele următoare, a spus Saharuk. ‘Previn că nu va fi plăcut pentru că numărul de ore în care va trebui să rămânem fără electricitate va trebui crescut. Din nefericire, nu există altă soluţie până la repararea de infrastructuri’, a adăugat el.

Joi, guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a chemat populaţia locală să se pregătească pentru ‘întreruperi de electricitate de urgenţă pe termen nedeterminat’ şi să ‘consume electricitate cu moderaţie’.

‘Situaţia rămâne tensionată şi este, din nefericire, prea devreme pentru a vorbi despre o stabilizare a sistemului‘, a scris el vineri pe Telegram

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite