Trupele ucrainene înaintează pe frontul din Bahmut la nord și la sud, iar rușii au pierderi tot mai mari. Germania pregătește un nou pachet de ajutor militar

13 mai 2023, 10:02

În regiunea Zaporojie, armata ucraineană folosește sistemele mobile de rachete cu lansare multiplă. Sistemul Partizan poate lovi țintele inamice la o distanță de 36 de kilometri. Forțele rusești s-au retras din flancul sudic pe care îl ocupau în Bahmut.

Ministerul britanic al apărării are informații că de cel puțin 4 zile militarii lui Putin fug haotic din orașul ucrainean.

Acțiunea are o importanță strategică pentru că se desfășoară în apropierea unui cap de pod ocupat de ruși.

Pe de altă parte, Germania ar pregăti un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, scrie presa de la Berlin. Este vorba despre echipament militar în valoare de 2,7 miliarde de euro, cel mai mare ajutor german de la invadarea Ucrainei de către forțele rusești. Pachetul include 30 de tancuri leopard, 15 tancuri Ghepard, 20 de vehicule de infanterie și 200 de drone de recunoaștere.

Asta, în timp ce rușii se plâng că regiunea Lugansk controlată de ei a fost atacată cu rachete de croazieră Storm Shadow. Ei acuză Kievul că a atacat ținte civile.

Și problemele rușilor nu s-au încheiat aici. Două aeronave militare s-au prăbușit în regiunea Briansk, la granița cu Ucraina. Primul aparat de zbor care a ajuns la sol este un elicopter, iar la scurt timp, un avion de luptă. Circumstanțele în care au avut loc cele două incidente sunt neclare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite