Ucraina: Fostul premier Iulia Timoșenko va candida la alegerile prezidențiale din martie

Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko
22 ianuarie 2019, 15:40

„Sunt candidată la prezidenţiale”, a afirmat Timoşenko la Kiev, în faţa a sute de persoane, în cadrul unui miting al partidului său, Batkivşcina (Patria).

„Astăzi intrăm într-o nouă epocă de succes, de fericire şi prosperitate. Începem adevăratul marş înainte al Ucrainei, spre măreţia ei”, a adăugat ea. „Poate că uneori greşesc, dar sincer mă căiesc”, a subliniat Timoșenko.

Într-o înregistrare video difuzată în cadrul mitingului, fostul preşedinte georgian Mihail Sakaşvili şi-a exprimat sprijinul în favoarea candidaturii Iuliei Timoşenko. „Este o luptătoare neobosită pentru Ucraina şi pentru interesele ucrainenilor”, a afirmat fostul preşedinte georgian, care a fost un timp guvernator al regiunii Odesa (sud), înainte de a cădea în dizgraţia preşedintelui Petro Poroşenko şi de a fi expulzat din Ucraina, la începutul anului 2018.

Potrivit celor mai recente sondaje, Petro Poroşenko, care încă nu şi-a anunţat oficial candidatura, este devansat de Iulia Timoşenko, care a candidat şi în alegerile prezidenţiale din 2010 şi 2014.

Luni, un prim candidat, actorul Volodimir Zelenski, şi-a depus oficial candidatura. Primul tur de scrutin va avea loc la 31 martie, iar al doilea va fi organizat două săptămâni mai târziu, în cazul în care niciun candidat nu va obţine mai mult de 50% din sufragii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite