Ucraina denunţă atacuri ”masive” cu peste 120 de rachete ruseşti

Atac rusesc cu rachete / Shutterstock
Atac rusesc cu rachete / Shutterstock
29 decembrie 2022, 11:45

Inamicul atacă Ucraina pe mai multe fronturi, cu rachete de croazieră lansată din avioane şi de pe nave”, au anunţat forţele aeriene pe reţelele de socializare.

Peste 120 de rachete au fost lansate pentru a distruge infrastructuri civile esenţiale şi pentru a ucide în masă civili„, a adăugat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak pe Twitter, fără a oferi un bilanţ al potenţialelor victime.

Alertele aeriene au putut fi auzite în toată Ucraina joi dimineaţă.

Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului. Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a vorbit despre mai multe explozii, soldate cu trei răniţi, între care o adolescentă de 14 ani. Toţi sunt spitalizaţi, a scris Kliciko pe contul său de Telegram. El a atras atenţia asupra unor posibile întreruperi de electricitate şi le-a cerut locuitorilor să îşi încarce telefoanele şi să facă provizii de apă.

Autorităţile au raportat de asemenea atacuri în mai multe părţi din sudul şi vestul Ucrainei.

Liov, mare oraş din vestul Ucrainei, era privat de electricitate în proporţie de 90% joi dimineaţă după aceste noi bombardamente asupra infrastructurii energetice ucrainene în plină iarnă.

„90% din oraş este fără electricitate (…) Tramvaiele şi troleibuzele din oraş nu mai merg. Ar putea apărea întreruperi ale alimentării cu apă”, a spus primarul din Liov, Andrii Sadovi, pe reţeaua de socializare Telegram.

Rusia atacă intensiv reţeaua energetică şi alte infrastructuri critice din Ucraina o dată la câteva zile începând din octombrie.

Kremlinul a atras atenţia că nu va exista niciun armistiţiu de Anul Nou pe teren în Ucraina.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă