Ucraina confirmă că a atacat Insula Șerpilor. Potrivit Kievului, operațiunea este în desfășurare

Insula Şerpilor
Insula Şerpilor
21 iunie 2022, 20:07

Operaţiunea militară încă este în desfăşurare şi se impune o ”tăcere informaţională” până la finalizarea ei, a transmis Comandamentul ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, declarase mai devreme că „luni, 20 iunie, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor”.

Potrivit acestuia, forţele ucrainene „intenţionau să efectueze bombardamente aeriene şi de artilerie masive (…) înainte de a debarca şi cuceri” insula, folosind drone, lansatoare de rachete şi obuziere.

Insula Şerpilor a devenit la începutul războiului un simbol al rezistenţei ucrainene, după ce a fost mediatizată o înregistrare audio conform căreia, în timp ce echipajul crucişătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea, aceştia din urmă ar fi răspuns cu mesajul „Navă de război rusească, du-te naibii!”.

Insula reprezintă un post de observare bun şi un posibil loc de desfăşurare pentru sisteme de apărare sol-aer.

Moscova a afirmat deja că a dejucat în trecut tentative de atac ale forţelor ucrainene, dar cea raportată marţi pare să se distingă prin amploarea mijloacelor mobilizate.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite