Ucraina: Autorităţile anunţă că toate cele 16 rachete ruseşti lansate asupra Kievului au fost doborâte

Sistem de apărarea aeriană Ucraina
Sistem de apărarea aeriană Ucraina
29 decembrie 2022, 13:09

„Şaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborâte„, a scris Serghei Popko pe Telegram.

„Fragmente de rachete doborâte au avariat trei case şi o maşină în cartierul Darniţki, o companie industrială în cartierul Golossiivski şi un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite şi spitalizate„, a adăugat el.

Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populaţia capitalei ucrainene nu avea electricitate joi la prânz. ”40% din consumatorii capitalei nu au curent electric după atacul rus’‘, a scris Kliciko pe reţeaua socială Telegram, dând asigurări că furnizarea de apă potabilă şi căldură se află în parametri normali, cu excepţia imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Ucraina a denunţat atacuri „masive” cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă care au vizat mai multe regiuni, printre care şi capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a ţării în plină iarnă.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite