Ucraina ar putea primi cel mai performant sistem antirachetă din lume, pe fondul scandalului izbucnit între Israel și Rusia

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
4 mai 2022, 15:44

Oficialii politici și militari din Israel sunt din ce în ce mai înclinați să acorde asistență militară și civilă Ucrainei, deoarece dovezile tot mai evidente ale atrocităților ruse împotriva civililor ucraineni fac ca neutralitatea Israelului în acest război să fie mai puțin sustenabilă.

Majoritatea oficialilor susțin creșterea cantității de provizii militare și civile furnizate Ucrainei, iar în zilele următoare este așteptată o discuție suplimentară, în cadrul căreia va fi revizuită lista articolelor care pot fi trimise în Ucraina.

Astfel, Israelul ia acum în calcul inclusiv trimiterea în Ucraina a celebrului Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume la această dată.

Discuțiile de la Tel Aviv vin după ce Rusia a mai creat un front în războiul său contra lumii civilizate, declarând prin ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, că „cei mai înfocați antisemiți sunt evreii” și că Israelul susține „regimul neonazist” din Ucraina; asta după Kremlinul a reluat vechea temă conspiraționistă potrivit căreia Hitler ar avea origini evreiești.

Zaharova: „Vă voi spune ceva despre care politicienii israelieni probabil nici nu vor să audă”

„Mercenari israelieni” luptă în Ucraina alături de regimentul Azov, calificat de Moscova ca „nazist”, a declarat miercuri diplomaţia rusă.

„Vă voi spune ceva despre care politicienii israelieni probabil nici nu vor să audă, dar poate că îi va interesa. În Ucraina, mercenarii israelieni sunt de partea militanţilor Azov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova într-un interviu pentru radioul Sputnik, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Fondat în 2014 de activişti de extremă dreapta înainte de a fi fost integrat în forţele regulate, regimentul ucrainean Azov s-a impus ca unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai forţelor ruse care au declanşat ofensiva militară împotriva Ucrainei la 24 februarie, aminteşte AFP.

Membrii săi, împreună cu alţi combatanţi ucraineni, au refuzat să depună armele în portul asediat Mariupol (sud-est), unde ultimii apărători ai oraşului s-au retras în uzina metalurgică Azovstal împotriva căreia forţele Moscovei au lansat marţi asaltul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite