Ucraina anunță un schimb de prizonieri cu Rusia. 144 de soldați ucraineni aduși acasă, dintre care 95 de apărători de la Azovstal

29 iunie 2022, 20:12

„Este cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul invaziei ruse”, a scris pe Telegram Direcţia Principală de Informaţii, de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării, fără a oferi mai multe detalii despre locul şi data operaţiunii.

„Printre aceştia se numără 43 de militari din Batalionul Azov”, unitate integrată de câţiva ani în armata ucraineană.

„Majoritatea” prizonierilor care au făcut obiectul schimbului „sunt grav răniţi” de „gloanţe sau schije”, dar au şi „arsuri, fracturi”, potrivit aceleiaşi surse.

„Toţi primesc tratament – medical şi psihologic”, a adăugat Direcţia Principală de Informaţii a Ucrainei, care a anunţat marţi eliberarea a 17 prizonieri într-un alt schimb cu Rusia.

Kievul şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Cel mai recent schimb de prizonieri anunţat oficial înainte de aceste două schimburi a avut loc la începutul lunii mai şi a implicat 41 de ucraineni.

Cele două ţări au procedat, de asemenea, la jumătatea lunii iunie, la un schimb de trupuri ale soldaţilor ucişi, care a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite