Ucraina a respins un atac masiv de rachete. Secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev: Un nor de praf radioactiv amenință Europa

19 mai 2023, 19:53

Au fost doborâte 19 drone și rachete din cele 28 lansate. Rusia a crescut luna această numărul rachetelor și dronelor lansate asupra Kievului de teamă unei contraofensive a armatei ucrainene. Sunt vizate obiective militare și depozitele unde se află tehnică de lupta livrată de partenerii occidentali. Unele dintre cele mai urmărite sunt bateriile de rachete Patriot. Moscova vrea să distrugă apărarea antiaeriană ucraineană pentru a putea lansa acțiuni aeriene extinse.

NATALIA HUMENIUK – purtãtor de cuvânt al Comandamentului Militar Sudic: În timpul operațiunilor aeriene au fost doborâte douã rachete deasupra zonei industriale de la Odesa. Resturile rachetelor au avariat obiective industriale și depozite. Un om a murit și doi au fost rãniți.

Bahmut este, practic, distrus. Artileria rusă continuă să bombardeaze cartiere rezidențiale, așa cum se vede în imaginile filmate de o dronă ucraineană. Și, totuși, ucrainenii rezistă în partea de vest a orașului și le produc pierderi grele rușilor. Vârful de lance este Divizia de Asalt Montan 10.

EVGENII PRIGOJIN – fondatorul grupului de mercenari Wagner: Vã informez oficial: Bahmut nu a fost ocupat. Existã un district numit Samoliot ( Avion), este ca o fortãreațã de necucerit protejatã de clãdiri înalte, la sud-vest de Bahmut, unde au loc lupte incredibil de grele. Deci, Bahmut nu va fi capturat mâine sau poimâine. Deci am o rugãminte: fericirea iubește liniștea. Lãsăți – ne sã ne terminãm treaba începutã.

Ministrul rus al apărării, Sergei Soigu, a vizitat cartierul general al trupelor din provincia Zaporojie. El le-a cerut ofițerilor să continue operațiunile de culegere de informații și recunoaștere.

SERGEI ȘOIGU – ministrul Apãrãrii al Federației Ruse: Medaliile înalte sunt o mare apreciere a serviciului dumneavoastrã militar. Vã mulțumesc pentru aceastã activitate și sper cã veți continua sã vã serviți cu credințã țara, în beneficiul poporului. Felicitãri! Aveți grijã de voi!

Rusia a terminat noua campanie de recrutare. Au intrat în armată 120.000 de tineri, atât în unități de militari plătiți, cât și în unități de voluntari. În timp ce Ucraina pregătește o contraofensivă pentru a-și recupera teritoriile ocupate Rusia pregătește apărarea. Au fost observate noi tranșee, inclusiv în zona centrelei nucleare de la Zaporojie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite