Ucraina: Oficiali ucraineni și jurnaliști, sub tirul separatiștilor. Au fost suspendate toate operațiunile la unul dintre cele 7 puncte de control din regiunea Donbas

20 februarie 2022, 13:38

Membrii unei delegații parlamentare de la Kiev și mai mulți jurnaliști au fost nevoiți să fugă și să se adăpostească de tirurile separatiștilor în timpul unei vizite în estul Ucrainei.

Și ministrul ucrainean de interne care îi vizita pe militarii din tranșee a avut emoții când mai multe explozii au avut loc la doar câțiva zeci de metri de el și a fost pus la pământ de gărzile sale de corp.

Doar sâmbătă au fost raportate peste 1400 de explozii în regiunile separatiste. Ucraina a suspendat astăzi toate operațiunile la unul dintre cele 7 puncte de control din regiunea Donbas, din cauza intensificării bombardamentelor. Între timp, la Donețk, bărbații din regiune au răspuns apelului la mobilizare al liderilor separatiști.

Această acțiune, ca de altfel toate deciziile luate de separatiști sunt dictate de Moscova, consideră oficialii ucraineni.

Continuă și exodul străinilor din motive de securitate. Oficialii NATO au anunțat transferul personalului de la Kiev la Bruxelles și Lvov, oraș din vestul Ucrainei. Acolo, sute de ucraineni au mărșăluit prin centrul orașului în semn de unitate în fața amenințărilor Rusiei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite