Ucraina: Noi atacuri ruseşti soldate cu morţi și întreruperi ale curentului

Razboi in Ucraina
Razboi in Ucraina
18 decembrie 2022, 08:12

Bilanţul cel mai grav al noilor atacuri a fost înregistrat în regiunea centrală Dniepropetrovsk, unde patru persoane au fost ucise şi alte 15 au fost rănite, a declarat adjunctul şefului de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko. El a adăugat că bombardamentele de sâmbătă s-au soldat cu un mort şi trei răniţi în regiunea Herson.

Guvernatorul regiuni, Yaroslav Ianuşevici, a declarat, de asemenea, că în atacuri a fost lovit un centru de geriatrie din localitatea Stepanivka, fără a provoca însă victime.

„Inamicul continuă să îşi concentreze eforturile pe desfăşurarea de acţiuni ofensive în direcţiile Bahmut (pe care ruşii încearcă să îl ocupe din vară) şi Avdiivka”, în regiunea Doneţk, a informat seara statul major al forţelor ucrainene.

La rândul său, Kremlinul a anunţat sâmbătă că preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu responsabilii intervenţiei militare în Ucraina, discutând cu aceştia despre propunerile lor privind continuarea operaţiunilor.

Deşi s-a restabilit curentul electric pentru aproape şase milioane de ucraineni în timpul zilei de sâmbătă,”mai este mult de făcut pentru a stabiliza sistemul. Sunt probleme cu alimentarea cu căldură, sunt probleme mari cu alimentarea cu apă. Cea mai dificilă situaţie este la Kiev şi în regiunea sa, la Viniţia şi în regiune, la Lvov” a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Electricitatea a fost restabilită şi la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, potrivit guvernatorului regional Oleg Sinegubov.

La Kramatorsk, pe de altă parte,”furnizarea cu apă şi încălzire s-a oprit”, s-a plâns sâmbătă după-amiaza primarul acestui oraş din estul Ucrainei.

Aproximativ 74 de rachete, majoritatea de croazieră, au fost lansate vineri de forţele ruse, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit armatei ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă