Ucraina: Cel puţin şapte morţi într-un atac rus asupra unui imobil rezidenţial în Nikolaev

Atac în Nikolaev
Atac în Nikolaev
11 noiembrie 2022, 10:52

„Într-un răspuns cinic al statului terorist (rus) la succesul nostru pe front, Mikolaiv a fost din nou ţinta unor tiruri cu rachete al inamicului. Una dintre rachete a lovit un imobil rezidenţial de cinci etaje, care a fost distrus în totalitate”, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei regionale, Vitalii Kim, menţinonând un bilanţ provizoriu revizuit în creştere de cel puţin șapte morţi şi mai mulţi răniţi.

Primarul oraşului, Olesksandr Senkevici, a anunţat şase morţi şi a menţionat că salvatorii încă mai caută printre dărâmături, potrivit Reuters.

Din primele imagini ale serviciilor de salvare ucrainene se poate vedea imobilul cu o gaură mare în mijloc şi membri ai echipelor de salvare avansând în timpul nopţii printre dărâmături.

Acest atac intervine în condiţiile în care Ucraina a anunţat joi că a eliberat mai multe sate din regiunea Herson, pe o suprafaţă de circa 100 de kilometri, unde Moscova a confirmat că şi-a încheiat retragerea.

Potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski, este vorba de „41 de sate” recucerite în regiunea unde o contraofensivă ucraineană a început în octombrie.

Nikolaev se află la circa 35 km nord-vest de Herson.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite