Ucraina: Autocare pline cu femei, copii și persoane în vârstă au plecat din Donețk spre Rusia. SUA: Este o manevră cinică a Moscovei

19 februarie 2022, 13:19

Aseară târziu, autocare pline cu femei, copii și persoane în vârstă au plecat din Donețk spre Rusia. Separatiștii au anunțat că vor să evacueze până la 700 de mii de oameni.

La o oră după ce separatiștii au anunțat că încep evacuările, în regiunea Donețk suna alarma. Dar zgomotul asurzitor al sirenelor nu a creat panică.

Imaginile pe care le vedeți au fost transmise de așa numitul guvern al autoproclamatei republici a poporului Donețk. Sunt de la o școală care își pregătește elevii pentru evacuare.

Secretarul Consiliului de Securitate de la Kiev a acuzat Rusia că înscenează provocări în estul Ucrainei pentru a determina un răspuns al militarilor ucraineni. Ucraina, a spus Danilov, a ales calea pașnică pentru dezescaldarea crizei.

Washingtonul a descris drept o manevră ”cinică” anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas, estul separatist pro-rus al Ucrainei, acţiune în care Statele Unite văd pregătiri ale unei ofensive militare a Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite