Ucraina: Animalele de la grădina zoologică din Nova Kahovka, probabil moarte după distrugerea barajului

Ucraina inundații animale prin apă
Ucraina inundații animale prin apă
7 iunie 2023, 11:23

Olena Navrozka, care deţine grădina zoologică din Nova Kakhovka, a declarat pentru ziarul Ukrainska Pravda că, după părerea sa, toate cele circa 300 de animale – inclusiv maimuţe, măgari şi ponei – au murit.

Ea a spus că soldaţii ruşi care au ocupat Nova Kahovka anul trecut a făcut imposibilă evacuarea animalelor.

Şi în alte zone animalele au fost afectate de inundaţiile formate după aruncarea în aer a barajului la primele ore ale zilei de marţi.

Alte fotografii şi imagini video difuzate marţi au prezentat un cerb salvat din apă, castori pe străzile inundate din Herson şi localnici care încercau să salveze vacile din mijlocul apelor în creştere.

Imagini video distribuite online prezintă lebede într-o piaţă inundată din faţa primăriei locale. De asemenea, în alte imagini difuzate de poliţia ucraineană poate fi văzut un agent care salvează un câine din apă.

Ministerul ucrainean de Interne a postat pe Twitter că orice animal de companie care rămâne în urmă în timpul unei evacuări de urgenţă nu trebuie lăsat în lesă sau încuiat în cuşcă, pentru a-i creşte şansele de supravieţuire.

 

Un torent de apă s-a revărsat marţi prin barajul masiv de pe fluviul Nipru, care separă forţele ruse de cele ucrainene în sudul Ucrainei, inundând o porţiune din zona de război şi forţând localnicii să fugă din calea apelor. Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer barajul de la Nova Kahovka, în timp ce Kremlinul a declarat că Ucraina a fost cea care a sabotat barajul.

 

 

 

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite