Ucraina - Operații pe inimă în întuneric. Olena Zelenska: Întreruperea curentului nu este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Prizonierii ruși proaspăt eliberați le mulțumesc medicilor ucraineni

Ucrainenii continuă să reziste în fața bombardamentelor rusești și sunt gata să petreacă iarna în frig și întuneric. Polonia a propus Germaniei să trimită în Ucraina cele 3 sisteme de rachete Patriot promise după ce un proiectil a ucis doi polonezi, săptămână trecuta, însă decizia aparține oficialilor germani. Întreruperea alimentării cu energie electrică nu este cel mai grav lucru care se poate întâmpla, o spune și soția președintelui Ucrainei. Doctorii din spitalele ucrainene sunt nevoiți să opereze chiar și pe întuneric pentru a salva vieți.

25 Noiembrie 2022, 21:12 Știrile TVR |

Boris Todurov, chirurg: "Aşa facem operaţii pe inimă, astăzi, aşa facem operaţia pe inimă".

Întreruperea curentului electric a devenit o obișnuință pentru ucraineni.

Despre aceste greutăţi a vorbit şi soţia preşedintelui Zelenski.

Ea a precizat că, potrivit unui sondaj, 90% dintre ucraineni sunt gata să suporte întreruperea energiei timp de 2 sau 3 ani, dacă există perspectiva primirii Ucrainei în Uniunea Europeană.

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski: "Am avut atât de multe provocări în aceste luni, provocări atât de grele, atât de multe victime, atât de multă distrugere, încât, să fiu sinceră, întreruperea curentului nu este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla".

Pe de altă parte, potrivit serviciilor britanice de informații, în cele două luni de când sunt mobilizați rezerviștii ruși, starea în rândul acestor soldați este una de confuzie. Ei sunt trimiși în misiuni de luptă și mor foarte mulți pentru că nu au experiența frontului.

Pe fondul acestor dezvăluiri, oficialii de la Kiev au anunțat că numărul deceselor în rândul armatei ruse a depășit cifra de 86 de mii în cele 9 luni de război.

Decepția și disperarea se citesc și pe fața tinerilor ruși reveniți acasă în urma schimbului de prizonieri.

"Vreau să le urez tuturor care se ocupă de schimburi (de prizonieri), de la doctorii noştri şi cei din partea ucraineană care îşi ştiu meseria, un uriaş 'Mulţumesc'. Să fie mai multe schimburi".

Într-o conferinţă de presă premergătoare reuniunii miniștrilor de Externe din NATO, care va avea loc la București, secretarul general al NATO a vorbit despre posibilitatea trimiterii sistemelor de apărare antirachetă Patriot în Ucraina.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: "Am acordat sisteme importante de apărare aeriană Ucrainei, inclusiv sisteme moderne. Germania a acordat sisteme moderne de apărare Ucrainei iar eu, la reuniunea miniştrilor de Externe de săptămâna viitoare, le voi cere aliaţilor să accelereze sprijinul, nu doar cu sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina. Dar deciziile specifice despre capacităţile specifice rămân la latitudinea guvernelor naţionale".

Germania a oferit Poloniei 3 sisteme Patriot după ce o rachetă s-a prăbușit pe teritoriul polonez și a ucis doi oameni. Varșovia a cerut voie Berlinului să trimită aceste sisteme în Ucraina.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI