Uber și Taxify, în pericol. Companiile vor avea nevoie de licență, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență

2 martie 2019, 19:53

Noile reguli pentru taximetrie sunt deja în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării. Toţi şoferii care oferă servicii de transport pentru care primesc bani trebuie să dețină autorizație. În caz contrar, amenda este de 5.000 de lei. Autorizaţiile, în schimb, nu vor mai fi acordate de primării, ci de Autoritatea Rutieră Română, care aparţine de Ministerul Transporturilor.

Autorităţile vor să răspundă nemulţumirii taximetriştilor care au protestat şi au ameninţat că blochează circulaţia în Capitală, dacă nu scapă de concurenţa companiilor de car sharing.

Companiile de car sharing caută soluţii pentru a ramâne pe piaţă.

„Suntem de acord cu protestatarii, că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraș, și încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorități. Susținem reglementarea serviciilor de transport alternative. și, între timp, i-am sprijinit pe toți partenerii care au dorit să obțină un atestat de șofer profesionist”. (Comunicat UBER)

Părerile clienților sunt împărțite. Pe de o parte, cei care folosesc aplicațiile precum UBER sau Taxify consideră că este mult mai bună calitatea serviciilor pentru că oferă eficiență și pot evalua șoferul, mulțumită aplicațiilor de pe telefonul mobil. Dar sunt de acord că regulile ar trebui să fie aceleași pentru toți.

Reglementările care privesc Uber și Taxify sunt diferite de la o țară la alta. În Spania și Franța, de exemplu, situația este asemănătoare cu cea de la noi. Taximetriștii se plâng că legea nu se aplică la fel. În Serbia, guvernul intenționează să îi scoată de pe piață, la presiunea taximetriștilor. În sprijinul companiilor precum Uber, ieri, sute de oameni au ieșit în stradă, la Belgrad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite