Twitter anunță ca va retrage postările prin care este revendicată victoria înainte ca rezultatele finale ale alegerilor

Twitter zi de sărbătoare
Twitter zi de sărbătoare
11 septembrie 2020, 09:57

Reţeaua de socializare îşi înăspreşte astfel din nou reglementările privind dezinformarea odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA de la 3 noiembrie, care ar putea declanşa tensiuni dacă numărarea voturilor ar dura mai multe zile sau chiar mai multe săptămâni, informează Agerpres.

Sunt vizate trei tipuri de afirmaţii: mesajele care „creează confuzie” asupra procesului democratic sau asupra autorităţilor însărcinate cu scrutinul, cele care „subminează încrederea” prin informaţii neverificate asupra unor aşa-numite fraude şi cele care interferează cu numărătoarea, cum ar fi anunţurile de victorie înainte de rezultatele oficiale sau chiar „comportamentele ilegale care urmăresc să împiedice o tranziţie paşnică”.

Facebook, Twitter şi alte reţele se pregătesc de scenarii-catastrofă în cazul în care platformele lor ar fi folosite pentru a contesta rezultatele votului, care ar putea dura mai mult decât de obicei pentru a fi cunoscute şi confirmate.

O parte importantă a alegătorilor va opta de altfel pentru votul prin corespondenţă, o metodă populară în SUA, dar şi crucială în perioadă de pandemie.

Însă Donald Trump pune sub semnul îndoielii cu regularitate fiabilitatea acestei metode, fără a aduce dovezi.

Facebook şi Twitter au acţionat deja, punând atenţionări la unele postări ale preşedintelui american pe acest subiect şi redirecţionând publicul spre informaţii verificate.

Într-un interviu din iulie pentru Fox News, liderul de la Casa Albă a refuzat să spună dacă va accepta rezultatele de la urne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă