Twitter a suspendat mai multe conturi false ale unor pretinşi susţinători afro-americani ai lui Donald Trump

Trump în război cu Twitter
Trump în război cu Twitter
14 octombrie 2020, 09:04

„Echipele noastre lucrează neobosit la ancheta asupra acestei activităţi şi vor lua măsuri în conformitate cu reglementările Twitter, dacă tweet-urile le încalcă”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al grupului, cu sediul la San Francisco.

Darren Linvill, profesor la universitatea din Clemson şi specialist în probleme de dezinformare pe reţelele sociale, a publicat pe Twitter exemple de astfel de conturi false. Majoritatea acestor conturi „utilizau fotografii ale unor americani adevăraţi la profilul lor, mai mulţi erau urmăriţi de zeci de mii de abonaţi”, potrivit lui Linvill.

Twitter a suspendat profilurile identificate pentru că ele înşeală utilizatorii în legătură cu intenţiile şi identitatea lor, manipulând astfel dezbaterea publică.

Compania interzice utilizarea platformei sale „pentru a amplifica artificial sau a suprima informaţii, sau pentru a adopta un comportament care manipulează sau perturbă experienţele unor persoane pe Twitter”, subliniază o reglementare publicată în septembrie.

Reţelele sociale, cu Facebook şi Twitter în frunte, s-au mobilizat odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, pentru a arăta că ele au tras învăţămintele cuvenite din scandalurile din 2016, când campanii de dezinformare în masă au fost duse din străinătate, în special din Rusia, pentru a-i influenţa pe alegători.

Platformele au progresat mult în ceea ce priveşte destructurarea operaţiunilor de mare amploare, însă ele se confruntă deja cu o multitudine de tentative la scară mai mică, de la diseminarea de informaţii false la conturi false cu aparenţe credibile, cum sunt cele suspendate marţi.

Cei din spatele acestui gen de campanie folosesc adesea teme de actualitate, care inflamează opinia publică, cum sunt pandemia sau mişcările de tipul Black Lives Matter, pentru a atrage rapid cât mai multe persoane.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite