TVR, producător media exclusiv al paradei de 1 Decembrie. De 20 de ani, Adelin Petrişor este alături de eroii militari care trec pe sub Arcul de Triumf

29 noiembrie 2018, 11:46

La transmisiunile speciale de pe 1 Decembrie sunt folosite peste 50 de camere de filmat şi trei care de reportaj. Sute de profesionişti sunt implicaţi în acest eveniment.

Ziua naţională este cu totul specială pentru Adelin Petrişor. De 20 de ani este alături de eroii militari care trec pe sub Arcul de Triumf. Camarad de comentariu îi este, de câţiva ani, colonelul Constantin Spânu. Indiferent de vreme şi vremuri, emoţiile nu i-au părăsit.

“Cine spune că nu are emoţii ori se dă mare, ori are o problemă. Întotdeauna ai emoţii. Emoţiile ne fac să fim mai buni”, spune Adelin.

Parada de 1 Decembrie este un eveniment care, prin ochii TVR, face înconjurul lumii.

“Nu trebuie să te laşi luat de val, festivismul e foarte periculos, dar trebuie să vorbim şi despre problemele pe care le are armata, să fie un comentariu realist şi să vorbim şi despre neîmpliniri, nu doar să zicem că suntem pe primul loc în lume şi locul doi în România”, glumeşte Adelin Petrişor.

Colonelul Constantin Spînu comentează parada de nouă ani şi nu ratează niciun amănunt.

“Sunt foarte multe detalii pe care le exersăm cu migală ca să vedeţi ce e mai bun, dar vă asigur că va fi un spectacol de gală. O să vedeţi un detaşament călare care evoca tradiţiile din Primul Război Mondial. Chiar în premieră, un detaşament de tehnică militară cu rachete Patriot. (…) De fiecare dată sunt emoţii pentru că, deşi ne antrenăm, totuşi e un eveniment care implică 4.000 de militari”, precizează colonelul Constantin Spânu.

Spectacolul de Ziua Naţională este preluat de televiziuni de toată lumea. Anul acesta, TVR este partener oficial al ceremoniilor de la Bucureşti, Alba Iulia şi Focşani. Imaginile TVR vor fi preluate de toate televiziunile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă