TVR pregăteşte cursuri de limba română pentru elevii ucraineni refugiați. Lecțiile vor fi difuzate în fiecare vineri, în programul Teleșcoala, pe TVR2

Televiziunea Română se implică în ajutarea copiilor refugiaţi din Ucraina. Împreună cu Ministerul Educaţiei, TVR pregăteşte cursuri de limba română pentru elevii ucraineni. Acestea se vor difuza în fiecare vineri, de pe 6 mai, în programul Teleșcoala, la TVR2. Lecțiile sunt prezentate de două profesoare de limba română, vorbitoare de limba ucraineană.

29 Aprilie 2022, 19:23 (actualizat 29 Aprilie 2022, 19:24) Știrile TVR |
Limba română pentru elevii ucraineni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Numărare, comparare, obiecte de mobilier, grade de rudenie şi puţină gramatică.

Asta pot învăța elevii ucraineni la primele lecții de limba română, difuzate în programul Teleşcoala, la TVR2.

În fiecare vineri, de pe 6 mai, două profesoare de limba română, care știu limba ucraineană, le vor preda copiilor refugiaţi noţiuni de bază.

Loredana Luşcan vine la București tocmai din Rona de Sus, Maramureş, ca să înregistreze lecţiile pentru copiii ucraineni.

Loredana Lușcan, profesoară de limba română din Rona de Sus: "Pentru mine a fost o oportunitate pentru a-i ajuta pe acești copii, care într-adevăr au nevoie de a învăța limba română. E un pic mai dificil, pentru ei limba română este destul de grea. În teren, în școli, am văzut că nu se descurcă așa de ușor. Vom începe cu nivelul A1, ar fi nevoie de 16, 17 lecții pentru nivelul A1".

Vor fi difuzate două lecții pe săptămână, vinerea, de la 09.00 şi 09.30, cu reluare de la orele 15.00 și 15.30.

Elevii ucraineni au fost primiți în multe școli din România, dar pentru că nu știu limba română, nu reuşesc să se integreze. Unii comunică în engleză, alții au noroc să studieze chiar cu profesorii lor din Ucraina, care au primit spaţii ca să-și desfășoare activitățile.

Însă cei mai mulți asistă la cursurile din şcoală şi fac diverse activități fără să fie trecuți în catalog.

Ministerul Educaţiei a primit până acum peste 2.000 de cereri pentru înscrierea elevilor refugiaţi din Ucraina la cursuri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI