TVR Moldova | S-a stins scriitorul Nicolae Dabija. El era internat în spital după ce a fost infectat cu coronavirus

12 martie 2021, 09:14

Informaţia privind decesul scriitorului a fost confirmată pentru TVR Moldova de către purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău, Dorina Arsene.

Nicolae Dabija a fost internat acum câteva zile la secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului de Urgenţă, din cauza complicaţiilor pe care le-a suferit după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Nicolae Dabija s-a născut pe 15 iulie 1948, în satul Codreni, raionul Cimişlia. În 1972 a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat din Moldova.

În 1975 a debutat cu volumul de versuri „Ochiul al treilea”, urmat de cărţile de poezie „Apă neîncepută”, „Zugravul anonim”, „Aripă sub cămaşă”, ”Lacrima care vede”, ”Oul de piatră”, ”Cerul lăuntric”, ”Tăceri asurzitoare”, „Mierla domesticită”, „Fotograful de fulgere”, „Maraton printre gloanţe”, „Psalmi de dragoste”.

În ultimul deceniu, Nicolae Dabija a editat trei cărţi de proză.

Romanul său „Tema pentru acasă” (2009) a ajuns la cea de-a opta ediţie, cu peste 60.000 de exemplare vândute. A fost tradus în mai multe limbi şi apreciat în Franţa cu prestigiosul Premiu „Prix de l’ Autre Edition”.

Nicolae Dabija a scris peste 80 de volume de poezie, proză şi eseuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite