TVR MOLDOVA a lansat campania "Monumentele Basarabiei Furate"

În perioada ocupaţiei sovietice a Basarabiei, puterea de la Moscova a iniţiat o campanie dură de deznaţionalizare a românilor dintre Prut şi Nistru. Puterea sovietică încerca să şteargă orice urmă de românism în Basarabia, inclusiv monumentele ridicate de-a lungul timpului, în amintirea unor fapte măreţe ale unor personalităţi marcante şi eroi ai neamului.

01 Februarie 2021, 19:52 (actualizat 01 Februarie 2021, 20:14) |
Monumentele Basarabiei furate - campanie TVR Moldova

Restabilirea acestor monumente reprezintă un reviriment al culturii naţionale din spaţiul românesc în general şi în cel cuprins între Nistru şi Prut în mod special, dar şi un recurs la memorie.

TVR Moldova difuzează în fiecare sâmbătă, în cadrul Telejurnalului de la ora 18.00, campania "Monumentele Basarabiei Furate" – o serie de reportaje prin care își propune să îi aducă în atenţie pe cei care au creat viitorul. Jertfa eroilor căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial nu trebuie uitată.

Monumentele reprezintă nivelul cultural-spiritual la care se ridică un popor într-o perioadă istorică anume, iar mediatizarea acestor acţiuni trebuie să ofere întregului popor român convingerea unităţii naţionale, iar monumentele sunt cea mai buna stavila în calea uitării istoriei, notează echipa TVR Moldova.

Toate episoadele campaniei pot fi urmărite AICI

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI