TVR INFO, duminică 30 octombrie, ora 11.00: Comunităţile etnice şi libertatea religioasă în România

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
28 octombrie 2022, 15:34

Dezbaterea live este duminică, 30 octombrie, ora 11.00, la TVR INFO.

Cum arată libertatea de gândire, de conștiință și de religie într-o țară multietnică și cum este legată religia de minoritățile naționale? Ne așezăm la masa întrebărilor alături de câțiva specialiști, teologi, sociologi și un expert în libertate religioasă pentru a înțelege mai bine cele 18 culte religioase.

Într-o lume frământată de tulburări, războaie, inegalități sau nedreptăți, căutăm să înțelegem ce răspunsuri poate oferi dialogul interreligios. Știm că în numele religiei s-au întâmplat de-a lungul istoriei multe conflicte, acte de terorism sau radicalism. Dar lideri religioși fac permanent apel pentru înțelegere, pace și respect. Și mesajul care vine de la Vatican, de la Papa Francisc de la recenta manifestare cultural-religioasă ”Strigătul Păcii. Religii și culturi în dialog” este că ”Pacea este în inima religiilor”.

Vor fi prezenți la discuția pe acest subiect, alături de cele două gazde „INFO Etnic”, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici: Cătălin Raiu – primul român selectat ca membru în panelul de experți pe libertate religioasă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)., Ciprian Olinici – consilier patriarhal, Muurat Iusuf – muftiul Cultului Musulman din România, pr Ștefan Lupu – rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași și sociologul Foszto Laszlo.

Cum arată România multiconfesională aflăm duminică, 30 octombrie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de Facebook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

Întâlniri multietnice din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO.

Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite