TVR Craiova va avea un sediu nou. Construcţia va fi gata anul viitor

TVR Craiova va avea un sediu nou! Piatra de temelie a fost pusă astăzi, la actualul sediu de pe strada Calea Unirii. Investiţia de peste 5 milioane de lei este realizată din fonduri proprii. Noua clădire va fi destinată spaţiilor de producţie şi de birouri. Simbolic, a fost îngropată și o capsulă a timpului, care va duce peste ani mesajele celor prezenți.

03 Noiembrie 2017, 10:31 (actualizat 03 Noiembrie 2017, 20:25) |
Sediu nou pentru TVR Craiova
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Piatra de temelie a fost pusă în cadrul unui eveniment la care au participat preşedinţii comisiilor de specialitate din Parlament, Radu Preda, Preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senatul României şi Gigel Ştirbu, Preşedinte al Comisiei de Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor.

Din partea Televiziunii Române au participat, alături de Doina Gradea, Director General Interimar şi Anca Dindirică, director TVR Craiova, Raico Cornea, director TVR 1, Mircea Neacşa, director TVR 3; Dite Dinesz, director TVR Timişoara; Romeo Couţi director TVR Cluj; Cristian Georgescu, director TVR Tg. Mureş; Camelia Pătru, coordonator economic şi administrativ TVR 3 şi întreaga echipă a TVR Craiova.

Investiţia, de o importanţă strategică pentru Televiziunea Română dar şi pentru comunitatea din regiune, se ridică la suma de 5.241.350 lei şi este realizată din fonduri proprii.

„Este o mare bucurie să putem pune prima cărămidă la temelia noului sediu al TVR Craiova”, a declarat Doina Gradea, director general intermar al TVR. „Acest proiect este, de fapt, una dintre primele investiţii consistente pe care ne propunem să le facem pentru studiourile teritoriale ale TVR, atât în plan financiar, cât şi tehnic sau uman”, a spus Doina Gradea.

„Conducerea Televiziunii Române a susţinut acest proiect şi s-a implicat activ în demararea şi derularea procedurilor necesare pentru începerea lucrărilor. Eforturi susţinute au fost depuse şi de colegii mei de la TVR Craiova pentru a strânge fonduri proprii, asigurând astfel cea mai mare parte a sumei necesare investiţiei”, a declarat Anca Dindirică, director TVR Craiova. „Cu siguranţă, realizarea noului sediu va avea efecte pozitive şi în calitatea programelor produse şi difuzate de TVR Craiova pentru că, până la urmă, publicul telespectator este cel care dă măsura muncii noastre”, a adăugat Anca Dindirică.

Suprafaţa desfăşurată a noului sediu va fi de aproximativ 2000 mp şi va cuprinde două studiouri tv - unul de 240 mp pentru realizarea emisiunilor şi unul de 50 mp pentru transmiterea jurnalelor de ştiri. Clădirea este destinată atât spaţiilor de producţie, cât şi celor de birouri pentru personalul editorial, tehnic şi administrativ.

Realizarea construcţiei noului sediu a fost o prioritate pentru actuala echipă managerială a studioului TVR Craiova, având în vedere condiţiile dificile şi spaţiul restrâns în care jurnaliştii îşi desfăşoară în prezent activitatea, într-o clădire distrusă parţial de un incediu în anul 2005.

Despre TVR Craiova:

Studioul teritorial TVR Craiova a fost cel de-al patrulea post regional deschis de Televiziunea Română. Prima transmisie a avut loc la 1 decembrie 1998, studioul având o zonă de activitate ce acoperă şapte judeţe din sud-vestul  României - Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman.

Grila postului este una generalistă, axată pe reflectarea evenimentelor şi a vieţii comunităţilor locale. Emisiunile TVR Craiova sunt receptate şi de comunităţile de români din Bulgaria (Valea Timocului bulgăresc) şi Serbia (Valea Timocului sârbesc), Albania sau Macedonia.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI