TVR a prezentat, în exclusivitate, medaliile care se vor acorda la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj

13 aprilie 2017, 13:42

Medaliile care vor străluci la gâturile câştigătorilor, la Camionatele Europene de Gimnastică de la Cluj, au fost prezentate de Monica Roşu, gazda ştirilor sportive de la TVR2. Monica e campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică artistică.

Medaliiile au fost produse la București, dintr-un aliaj de zic şi aluminu. Au câte 63 de grame, diametrul de 60 mm si grosimea de 4. Cele doua fețe au grafică 2 D lucioasă şi fundal sablat. În procesul de fabricare s-a folosit vibrofinisare cu bile metalice. Cele mai valoroase, medaliile de aur, sunt placate cu aur de 24 de karate, cu grosime de 8 până la 10 microni. Cele de argint cu nichel lucios, iar cuprul lucios le acoperă pe cele din bronz.

Şi medalia de participant este placată cu aur, patinată cu spray incolor cu aspect lucios. Toate medaliile sunt șlefuite manual. Federația a comandat și seturi de rezervă, pentru cazurile în care sportivii termină la egalitate.

În avanpremiera Europenelor de la Cluj, Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/#gimnastica60,  30 de reportaje despre momentele de glorie, dar şi de cumpănă pe care gimnastica românească le-a traversat de-a lungul celor şase decenii scurse de la primele Campionate Europene (Bucureşti, 1957).

TVR – televiziunea care a reflectat, de-a lungul timpului, marile succese ale sportivilor noştri, transmite în exclusivitate în România ediţia jubiliară a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj (19-23 aprilie).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite