TVR a construit, împreună cu dvs, ‘Podul peste cod’. Mesaje de la cei blocaţi pe şosele, trimise autorităţilor

7 ianuarie 2017, 16:01

Zeci de drumuri naţionale sunt în continuare impracticabile şi Autostrada Soarelui e închisă parţial. În ciuda avertismentelor meteo, mulţi oameni au rămas blocaţi pe un drum pe care nu ar fi trebuit să pornească. Cei mai mulţi s-au refugiat în benzinării şi au asteaptat să pornească din nou la drum.

Marin Harida a relatat, în direct, prin telefon, la Ediţie Specială, prin ce a trecut alături de soţie şi copii, la întoarcerea în ţară, din vacanţă.

Nimeni nu ne-a spus să nu oprim. După Lehliu, pur şi simplu nu se mai vedea. Am mers cu 10 km la oră. Am derapat. Cei de la intervenţii au sosit după o oră. Ne-au luat de acolo şi ne-au adus la benzinărie. Suntem cam 100 de persoane. Sperăm să ne punem în mişcare, spre casă, spre Constanţa”, a povestit Marin Harida.

La mai bine de 35 de ore, oamenii au fost salvaţi dintre nămeţi. Autospecialele Inspectoratului Generală pentru Situaţii de Urgenţă i-au scos de pe A2 pe drumul vechi spre Constanţa.

Televiziunea Română a fost alături de cei care au rămas blocaţi pe drumurile înzăpezite şi a ţinut legătura cu autorităţile acolo unde au fost semnalate probleme.

Sute de oameni izolaţi în nămeţi, blocaţi pe drumuri sau în trenuri ne-au trimis imagini şi ne-au semnalat situaţiile dificile în care s-au aflat.

Iată câteva dintre mesaje:

Localitatea Cheia din judeţul Constanţa este blocată. Nu se poate circula, este vânt puternic, localitatea nu are curent de ieri, de la ora 5:00”.

Situaţia este neschimbată pe drumul 211 A care face legătura dintre Ianca şi Bordei Verde, judeţul Brăila. Am sunat la Poliţia Ianca şi mi-au spus că nu se ştie când vor trimite sau dacă este vreo maşină de deszapezit”.

„În comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, nu este curent electric de 24 de ore! Este bătaie de joc”.

Vă rog frumos, faceţi presiuni sau transmiteţi mai departe către autorităti, pe traseul Năvodari – Corbu nu se circulă, lumină nu au, apă potabilă nu au, sunt rupti de lume. Surse de căldură nu sunt pentru că nu este lumină, energie electrică„, este mesajul primit de la un telespectator.

„În comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, nu există curent electric de 24 ore”.

Soţul meu este blocat de 36 de ore pe A2, la km 140. Unde sunt utilajele”?

TVR a pus la dispoziţia lor un număr pentru mesaje şi fotografii prin aplicaţia WhatsApp 0733 50 80 76. Pentru că împreună depăşim momentele grele. Împreună, am reuşit să facem pod peste cod!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă