TVR 1 transmite în exclusivitate Concertul de Anul Nou de la Viena

Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este, astăzi, la Televiziunea Română – TVR 1 şi TVR 1 HD, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2020: Concertul de Anul Nou de la Viena.

01 Ianuarie 2020, 10:59 |
Filarmonica din Viena

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena este sub bagheta dirijorală a lui Andris Nelson, la Musikverein, în Viena.

Pentru trecerea în Noul An, împreună cu board-ul orchestrei, Andris Nelson a stabilit un program caracterizat de seninătate, contemplativ, din repertoriul bogat al dinastiei Strauss şi al contemporanilor săi.

Acest program va avea multe trimiteri la numeroasele aniversări ale lui 2020.

De exemplu, valsul Freuet euch des Lebens va fi în cinstea celei de-a 150-a aniversări a clădirii Musikverein din Viena.

Apoi, pentru a sărbători 250 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven, compoziţia sa, Contretänze, va fi interpretată în concertul din acest an, moment care va include şi scene de balet pentru televiziune.

Filmul realizat de Georg Riha va fi de asemenea dedicat celebrării la nivel mondial a zilei naşterii compozitorului şi va cuprinde filmări cu diverse ansambluri filarmonice în diverse locuri din Viena şi din regiunile de sud ale Austriei.

Concertul de Anul Nou de la Viena va fi transmis de televiziuni din 90 de țări, inclusiv TVR, și va fi urmărit de peste 40 de milioane de telespectatori.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI