TVR, o nouă şansă. Următorii paşi pentru rezolvarea problemelor, ghidaţi de EBU

Acum câteva săptămâni, TVR a încheiat cel mai greu an din istoria sa. Anul acesta îl începe cu o nouă şansă: acordarea sumei de bani, în cadrul bugetului pe 2017, pentru achitarea datoriei istorice la bugetul de stat. Cu această problemă rezolvată, nu înseamnă că lucrurile trebuie să continue ca şi până acum. Este necesară o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte banii manageriaţi, dar şi faţă de telespectatori.

20 Februarie 2017, 19:29 (actualizat 20 Februarie 2017, 23:36) |
TVR, o nouă șansă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

TVR a agreat cu EBU - European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, şi cu Ministerul Finanţelor, realizarea unui Raport de consultanţă pentru a face următorii paşi în rezolvarea problemelor instituţiei. Acest raport a fost lansat, luni, în România. Au fost invitaţi parlamentari, membri CNA, reprezentanţi ai băncilor, ai partenerilor comerciali, lideri de opinie, reprezentanţi ai unor ONG-uri importante, ai Ministerului Culturii şi Ministerului de Finanţe.

"Mi s-a părut normal ca acest raport să devină public. Este un gest important din partea Televiziunii Române de a pune pe masă rezultatul unei munci a unei organizaţii internaţionale - EBU, în care se va vedea adevărul despre TVR. Noi, dacă suntem oameni serioşi şi cu simţ autocritic, vom alege de acolo şi vom lua punct cu punct, încercând să corectăm toate acele probleme", a declarat preşedintele-director general al SRTv, Irina Radu.

Raportul EBU va fi parte a unei colaborări de mai lungă durată, asistenţa specialiştilor internaţionali fiind planificată să continue. Finanţarea a fost acordată de EBU, organizaţie în care TVR este membru.

"Pentru o democraţie funcţională, este important să aibă un serviciu public de televiziune puternic. Este foarte important şi pentru societatea românească să aibă un astfel de serviciu public puternic, ca TVR. Astăzi, TVR nu este atât de puternic, şi a trecut prin momente dificile din cauza finanţării insuficiente. Raportul nostru spune că atât Guvernul, cât şi TVR trebuie să conlucreze pentru ca TVR să devină o televiziune mai puternică în România", a declarat directorul media al EBU, Jean Philip de Tender.

În vederea reorganizării televiziunii şi a recuceririi audienţei, TVR susţine realizarea unor sondaje calitative şi cantitative, în acelaşi timp cu o campanie de rebranding a canalelor din portofoliul Televiziunii Publice. Printre priorităţi se află şi trecerea la emisia High Definition, schimbarea Legii 41/1994, precum şi garantia unei finanţări constante, care să permită actualizarea şi realizarea planului de eficientizare şi dezvoltare aflat în vigoare, având în vedere schimbarea multor elemente care influenţează instituţia.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 17°C
IASI 20°C 16°C
CLUJ 24°C 18°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 26°C 19°C
BRASOV 25°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI