TVR, o nouă şansă. Următorii paşi pentru rezolvarea problemelor, ghidaţi de EBU

20 februarie 2017, 19:29

TVR a agreat cu EBU – European Broadcasting Union – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, şi cu Ministerul Finanţelor, realizarea unui Raport de consultanţă pentru a face următorii paşi în rezolvarea problemelor instituţiei. Acest raport a fost lansat, luni, în România. Au fost invitaţi parlamentari, membri CNA, reprezentanţi ai băncilor, ai partenerilor comerciali, lideri de opinie, reprezentanţi ai unor ONG-uri importante, ai Ministerului Culturii şi Ministerului de Finanţe.

„Mi s-a părut normal ca acest raport să devină public. Este un gest important din partea Televiziunii Române de a pune pe masă rezultatul unei munci a unei organizaţii internaţionale – EBU, în care se va vedea adevărul despre TVR. Noi, dacă suntem oameni serioşi şi cu simţ autocritic, vom alege de acolo şi vom lua punct cu punct, încercând să corectăm toate acele probleme”, a declarat preşedintele-director general al SRTv, Irina Radu.

Raportul EBU va fi parte a unei colaborări de mai lungă durată, asistenţa specialiştilor internaţionali fiind planificată să continue. Finanţarea a fost acordată de EBU, organizaţie în care TVR este membru.

„Pentru o democraţie funcţională, este important să aibă un serviciu public de televiziune puternic. Este foarte important şi pentru societatea românească să aibă un astfel de serviciu public puternic, ca TVR. Astăzi, TVR nu este atât de puternic, şi a trecut prin momente dificile din cauza finanţării insuficiente. Raportul nostru spune că atât Guvernul, cât şi TVR trebuie să conlucreze pentru ca TVR să devină o televiziune mai puternică în România”, a declarat directorul media al EBU, Jean Philip de Tender.

În vederea reorganizării televiziunii şi a recuceririi audienţei, TVR susţine realizarea unor sondaje calitative şi cantitative, în acelaşi timp cu o campanie de rebranding a canalelor din portofoliul Televiziunii Publice. Printre priorităţi se află şi trecerea la emisia High Definition, schimbarea Legii 41/1994, precum şi garantia unei finanţări constante, care să permită actualizarea şi realizarea planului de eficientizare şi dezvoltare aflat în vigoare, având în vedere schimbarea multor elemente care influenţează instituţia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă