TVR, în topul surselor credibile de unde își iau românii informațiile, arată un studiu Reuters

18 iunie 2018, 21:07

România se transformă pe zi ce trece într-o țară în care internetul dictează în raport cu celelalte medii de informare.

Potrivit unui studiu coordonat de Institutul Reuters pentru Jurnalism, de la Universitatea din Oxford, 88% dintre români aleg să se informeze din mediul online, inclusiv de pe rețelele de socializare.

Chiar dacă citesc știri din mai multe surse zilnic, experții atrag atenția asupra valului tot mai mare de informații false. Așa-numitul fenomen fake news este greu de combătut, în ciuda tuturor eforturilor.

Sophie Nicholson, Agenţia France-Presse: Cred că fenomenul va continua și va fi și mai rău. Este o mare provocare pentru că felul în care tehnologia avansează devine mult mai ușor să faci filmulețe false. Va fi o mare provocare, iar jurnaliștii și publicul au nevoie de educație, să învețe cât mai multe despre tehnologie.

Raluca Radu, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti: Toate aceste discuții îi fac să fie mai atenți la ce consumă, fie că este vorba de media tradițională: TV, radio sau sau presă tipărită. Pe internet este foarte ușor să treci de pe un site pe celălalt.

În topul surselor credibile din mediul online se află televiziunea publică.

Antonio Momoc, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti: Toți acești oameni care sunt în zona online văd în televiziunea publică o zonă unde poate avea loc un dialog care ar putea să fie unul care să permită existența tuturor vocilor de pe piață.

Studiul Reuters a fost realizat la începutul acestui an în 37 de țări din toată lumea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite