TVR: Campania „Eroii din război" începe azi, de Ziua Veteranilor, pe TVR 1

România îşi onorează veteranii de război! Astăzi, de Ziua Veteranilor, începe o campanie a TVR, în parteneriat cu Ministerul Apărării, prin care veteranii sunt sărbătoriţi pentru curajul şi sacrificiul de pe câmpul de luptă. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase.

29 Aprilie 2021, 08:20 (actualizat 29 Aprilie 2021, 15:36) |
„Eroii din razboi”, o campanie TVR
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Campania „Eroii din război" se va desfăşura în perioada 29 aprilie - 15 august.

România are 2600 de veterani care au luptat pe front în Al Doilea Război Mondial.

Programul manifestărilor, potrivit comunicatului MApN

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată, joi, la Bucureşti, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori şi întâlniri ale ministrului Apărării cu militari ai Armatei Române din cel de-al Doilea Război Mondial şi din teatrele de operaţii.

Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori are loc la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare din Capitală, informează MApN.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor avea o întâlnire informală cu doi veterani de război, un elev de colegiu militar, un student militar şi un militar-veteran al teatrelor de operaţii.

Acţiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ şi transmiterea în direct, în seara zilei de joi, pe pagina de Facebook a MApN, a Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", la finalul căreia preotul militar va transmite un mesaj veteranilor de război.

De asemenea, ceremonii similare se vor desfăşura, pe parcursul lunii aprilie, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul cadrelor militare din judeţele Alba, Mureş şi Vâlcea şi al voluntarilor, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, derulează, în lunile aprilie şi mai, activităţi de îngrijire a unor morminte şi opere comemorative ale eroilor şi veteranilor de război.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război, în cadrul acţiunii organizate împreună cu Asociaţia "Alături de Eroi", se va desfăşura până vineri. Echipele de distribuire a cadourilor în ţară sunt compuse din personal al unităţilor militare din principalele garnizoane, sprijiniţi de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil.

Membrii echipelor vor fi testaţi pentru depistarea COVID-19 cu ajutorul unor teste rapide antigen puse la dispoziţie de către organizatori, arată ministerul.

La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EROII DE RĂZBOI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI