TVR și-a achitat datoriile. SRTV a plătit la bugetul de stat 522 de milioane de lei

1 aprilie 2017, 19:17

Aşa cum a fost prevăzut în Legea bugetului de stat pe 2017, SRTV a plătit la bugetul de stat 522 de milioane de lei. Schimbarea sursei de finanţare a permis plata acestei datorii acumulate într-un deceniu. În urma acestui demers, A.N.A.F. ridică sechestrul de pe toate bunurile TVR.

Pe de altă parte, plata făcută unor parteneri comerciali strategici, gen European Broadcasting Union, permite siguranţa că vom participa la mari evenimente europene, cum este concursul Eurovision sau că vom transmite cu siguranţă Campionatele Mondiale de fotbal în 2018 şi 2022.

Revenirea la o situaţie financiară normală ne va permite să producem pentru telespectatori emisiuni de anvergură, evenimente speciale, spectacole, piese de teatru, caravane în ţară, aşa încât să venim din nou în mijlocul publicului nostru.

Schimbarea sursei de finanţare nu va afecta imparţialitatea programelor TVR. SRTV are suficiente mecanisme interne şi conştiinţe libere care să păstreze independenţa editorială.

TVR a încheiat anul trecut cel mai greu an din istoria sa şi faptul că, după 10 ani de indecizie s-a găsit o soluţie, ne obligă să începem reconstrucţia unui brand care trebuie să devină reperul media al românilor.

Premisele sunt create, cu atât mai mult cu cât plata acestor datorii vine pe fondul unei alte ştiri importante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă