Turnul Eiffel din 10.000 de piese, cea mai înaltă construcţie LEGO

Turnul Eiffel
Turnul Eiffel
18 noiembrie 2022, 19:38

Turnul Eiffel a fost ridicat în capitala Franței pentru Expoziția Universală din 1889, care a sărbătorit centenarul Revoluției Franceze. Trebuia să fie demontat după 20 de ani, dar a rezistat testului timpului, devenind un punct de reper recunoscut instantaneu și sinonim cu Franța.

Turnul în sine are o înălțime de 300 de metri (984 de picioare). A fost cea mai înaltă structură din lume până la surparea clădirii Chrysler Building din New York, în 1929.

Structura Lego nu atinge înălțimile amețitoare ale clădirii pariziene reale, dar este „concepută pentru a reproduce în mod autentic turnul memorabil din fier forjat”, potrivit unui comunicat de presă.

Setul de 10.001 piese are trei platforme de observare, lifturi, un turn de transmisie, amenajări peisagistice și un steag pentru a completa totul. Acesta se separă în patru secțiuni, ceea ce îl face mai ușor de construit, de mutat și de jucat, potrivit companiei.

Designerul Lego, Rok Žgalin Kobe, a declarat în comunicatul de presă: „Am vrut să găsim expresia LEGO supremă pentru capodopera inginerească și arhitecturală care este turnul Eiffel. Am urmărit principiile structurale ale turnului original cât de aproape ne-a permis sistemul LEGO”.

De asemenea, designerul a dezvăluit că în timpul construcției vor fi descoperite tehnici noi de construcție LEGO, care vor aduce la viață caracteristicile arhitecturale ale turnului.

„Odată finalizat, vă puteți imagina sentimentul uluitor de a sta în vârf și de a privi peste istoria bogată a orașului Paris”, a adăugat Kobe.

Deși acesta va fi cel mai înalt set al companiei, este al doilea ca mărime după numărul de cărămizi. Harta Lumii Lego Art conține un număr impresionant de 11.695 de piese.

Setul Turnul Eiffel, care urmează să fie lansat pe 25 noiembrie, este vândut la prețul de 629,99 dolari.

Sursa CNN

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă