Turnul Chrysler, scos la vânzare. "Este una dintre acele clădiri fără de care nu îţi poţi imagina oraşul New York"

Una din clădirile-simbol ale Americii, Turnul Chrysler, a fost scoasă la vânzare. Imobilul se află chiar în centrul Manhattanului şi are un preţ de peste un miliard de dolari.

13 Ianuarie 2019, 22:02 (actualizat 13 Ianuarie 2019, 22:07) Știrile TVR |

O adevărată bijuterie în stil Art Deco, Turnul Chrysler a fost construit în 1930 și a fost cea mai înaltă clădire din lume după ce, pe platforma de la ultimul etaj, a fost ridicată o structură de oțel de 40 de metri.

Dar, gloria sa a durat doar 11 luni, până când, în imediata sa vecinătate a fost ridicată Empire State Building.

A devenit celebră după ce a fost folosită în numeroase filme.

Anthony Robins, expert "New York Art Deco": "Clădirea Chrysler este cea mai grandioasă dintre toate. Se ridică spre cer, are aceste forme frumoase, inclusiv vârful argintiu. Nu are rival. Este una dintre acele clădiri fără de care nu îţi poţi imagina oraşul New York".

Turnul Chrysler a fost renovat în 1997. În ciuda unor investiții masive, 100 de milioane de dolari, clădirea își arată vârsta și nu dispune de accesoriile ultramoderne ale blocurilor mai noi.

Prețul ei diferă în funcție de acționar, dar Consiliul pentru Investiții din Abu Dhabi, care deține majoritatea imobilului, vrea să-și recupereze cele 800 de milioane investite în 2008.

Nu se știe de ce a fost scoasă la vânzare, dar mulți suspectează că a contat foarte mult îmbătrânirea structurii de rezistență a turnului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI