TURNEUL CAMPIOANELOR: Paula Badosa a învins-o categoric pe favorita 1, Aryna Sabalenka, iar Maria Sakkari a trecut de Iga Swiatek

Paula Badosa
Paula Badosa
12 noiembrie 2021, 08:28

Paula Badosa, campioană la Indian Wells (California), luna trecută, succes în urma căruia s-a calificat în premieră la turneul rezervat celor mai bine clasate opt jucătoare în ierarhia WTA Race, a confirmat forma excelentă pe care o traversează, impunându-se cu 6-4, 6-0 în faţa principalei favorite, belarusa Arina Sabalenka, după 76 minute de joc, notează Agerpres.

În cealaltă partidă disputată joi în Grupa Chichen Itza de la Guadalajara, Maria Sakkari a trecut tot în două seturi, 6-2, 6-4, de poloneza Iga Swiatek, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc. Pentru jucătoarea elenă, aceasta a fost a treia victorie în tot atâtea confruntări cu Swiatek, câştigătoarea trofeului la Roland Garrros în 2020.

În prima zi a competiției, Karolina Pliskova din Cehia s-a impus în fața spaniolei Garbine Muguruza, iar Anett Kontaveit din Estonia a învins-o pe cehoaica Barbora Krejcikova.

În proba de dublu a Turneului Campioanelor s-au disputat joi primele meciuri din cadrul Grupei El Tajin, încheiate cu următoarele rezultate:

Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Elise Mertens (Belgia) – Alexa Guarachi (Chile)/Desirae Krawczyk (SUA) 7-6 (7/3), 6-2

Barbora Krejcikova (Cehia)/Katerina Siniakova (Cehia) – Sharon Fichman (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic) 6-4, 6-1

Vineri sunt programate partidele de simplu Karolina Pliskova (Cehia) – Anett Kontaveit (Estonia) şi Barbora Krejicikova (Cehia) – Garbine Muguruza (Spania), în Grupa Teotihuacan, precum şi întâlnirile de dublu Shuko Aoyama (Japonia)/Ena Shibahara (Japonia) – Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Demi Schuurs (Olanda) şi Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China) – Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia), în Grupa Tenochtitlan.

Turneul Campioanelor, care reuneşte cele mai bune 8 jucătoare ale lumi – care au obținut cele mai multe puncte  în anul în curs, a fost mutat de la Shenzhen (China), unde trebuia să aibă loc, la Guadalajara (Mexic), din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul trecut, turneul, la care era calificată și Simona Halep nu s-a disputat tot din cauza pandemiei.

Sportiva noastră a ratat calificarea la Turneul Campioanelor pentru prima dată în ultimii șapte ani, după un an 2021 marcat de accidentări care au făcut-o să nu participe la turnee importante, precum Roland Garros și Wimbledon (unde era campioană en titre). Este totodată primul an din 2013 fără titlu câștigat de Simona, nevoită să se retragă și de la ultimul turneu al anului, Linz, înainte de semifinală.

Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals până în anul 2030, după ce în ultimii ani competiția s-a desfășurat la Singapore.

În 2019, Turneul Campioanelor a fost câştigat de australianca Ashleigh Barty, în prezent liderul WTA, după o finală cu Elina Svitolina (Ucraina).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite