Turneu cu scântei la Istanbul. Sorana Cîrstea s-a certat cu arbitrul de scaun, din cauza unei decizii controversate

25 aprilie 2019, 08:09

Sorana Cîrstea (29 ani, 97 WTA) a fost învinsă  de cehoaica Barbora Strycova (33 ani, 47 WTA), cu 6-2, 1-6, 6-3, după două ore şi 12 minute. Cîrstea a alternat perioadele slabe (primul set), cu momente bune (setul al doilea), iar în decisiv a mers cap la cap cu Strycova până la 3-3, după care acesta şi-a făcut serviciul, apoi a reuşit un break şi a încheiat din nou cu serviciul (6-3).

Cu avantajul break-ului cedat în deschiderea meciului şi condusă de Strycova cu 5-2, Cîrstea a citit sfaturi ale antrenorului scrise într-o agendă, fără a izbuti, însă, să relanseze setul de început cedat în 36 de minute.

Numai două mingi a pierdut cu serviciul Cîrstea, ca să conducă cu 4-0 şi, cu re-break pentru 5-1, românca a egalat la seturi după o manşă secundă în care a avut un plus de 33 de procente la retur.

La 1-0 cu break, după o dublă greşeală, dar punct de break pentru Strycova, Cîrstea a servit la „T”, cehoaica a reclamat „out” iar arbitrul a indicat „minge afară”. „Tu gândeşti ? Eşti nebun la cap ?” i-a strigat Cîrstea arbitrului pe care l-a tras de tricou şi l-a împins, reproşîndu-i că nu a indicat corect locul unde a căzut mingea.

Egalată, Cîrstea a irosit 3 mingi de break şi a anulat tot atâtea în ghemurile 5, respectiv 6, dar şi-a pierdut apoi serviciul, ca să fie eliminată în optimi la Istanbul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite