Turiştii veniţi pe litoral preferă să se cazeze în apartamente. Hotelierii sunt nemulţumiţi

5 iunie 2022, 18:30

Situate la doar câţiva paşi de mare, aceste blocuri noi de apartamente, ridicate în Mamaia și Năvodari, sunt tot mai căutate de turişti, în principal pentru că oferă cazare la preţuri mai mici decât cea din hoteluri. Existenţa unei bucătării şi faptul că nu există un program al meselor impus, sunt principalele avantaje.

Există şi turişti care îşi cumpără un apartament pe litoral pentru uzul personal, nu ca să îl închirieze.

La multe hoteluri, prețurile au crescut cu până la 15% față de anul trecut. Majorarea include costurile cu utilitățile, cu salariile angajaților și investițiile făcute înainte de fiecare sezon. Chiar şi aşa, sunt în continuare turişti care preferă să vină la hotel.

În plus, au acces la SPA și la locuri de joacă pentru copii, acolo unde există. Unii hotelieri susţin că apart-hotelurile și blocurile de apartamente le fac o concurenţă neloiala. În plus, sunt o sursă de venit ilegală pentru ca mulţi dintre proprietarii lor nu plătesc impozit pentru închirierea lor.

Aceste nemulţumiri au fost discutate şi cu ministrul Turismului, aflat într-o vizită de lucru, zilele trecute, la Constanţa.

În stațiunile de pe litoral sunt, în continuare, zeci de șantiere, iar de anul viitor vor fi gata și mai multe blocuri de apartamente.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite