Turiştii ignoră avertismentul salvamarilor. Patru persoane şi-au pierdut viaţa pe litoral, în ultimele zile

6 august 2018, 14:46

Nenorocirea a avut loc în zona plajei Modern din Constanța. Băiatul a mers să înoate. A intrat în apă cu alți doi copii, dar nu s-a mai întors. Mama micuţului a alertat salvamarii, care l-au căutat ore întregi. A fost de negăsit, până azi, când trupul lui a fost văzut de un turist.

Zece subofiţeri ISU Dobrogea au intervenit în mare cu o ambarcaţiune ca să-l scoată pe băiat din apă. Era lângă stabilopozi, acolo unde l-au dus curenţii puternici.

Turiştii spun că băiatul se afla la plajă împreună cu mama şi bunica, dar a ramas nesupravegheat.

Astfel de tragedii au loc des pe Litoral. De la începutul sezonului estival, zece oameni au murit înecați.

Dornici de distracţie, turiştii de pe litoral ignoră zilnic pericolele la care se expun. Nu ţin cont de avertizările salvamarilor în zilele cu valuri mari, însă chiar şi fără vânt, marea rămâne periculoasă. Curenţii puternici au făcut la sfârşitul săptămânii mai multe victime.

Chiar şi în zilele în care nu sunt valuri şi nu bate vântul pe litoral, salvamarii au zeci de intervenţii. Turiştii le ignoră semnalele şi înoată dincolo de geamanduri.

“Ne agresează verbal, uneori şi fizic. Noi, totuşi, ne ducem după ei. Facem tot posibilul ca să fie bine”, spune Marius Călin, salvamar.

Curenţii de pe fundul mării îi trag pe turişti în larg si mulţi dintre ei nu reuşesc să mai ajungă la suprafaţă.

“Încă sunt curenţi, marea se mişcă. Sunt curenţi de fund. E un fenomen pe care nu îl putem stăpâni.  Cei mai puternici sunt între Eforie Nord şi Eforie Sud. În două zile s-au înecat două persoane”, explică şeful salvamarilor din Eforie Nord, Gelu Vătămănescu.

În funcţie de adierea vântului, curenţii îşi schimbă direcţia de la o oră la alta şi pot deveni periculoşi, chiar şi aproape de mal.

Cel mai mare pericol este în zona digurilor. Acolo, curenţii se lovesc de stabilopozi, formează vârtejuri şi îi trag pe turişti sub pietre.

În ultimele zile, patru oameni s-au înecat pe litoral, în Constanţa, Eforie şi la 2 Mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani